fredag 22 april 2011

40-års fest : )

Idag blir det paty, ska bli roligt men är sjukt nervös eftersom det var så längesen jag var på fest. Hur gör man ???
Ska vara ledig tre dagar för att sedan göra mina sista 6 dagar på lager 157. Har ingen aning om vad hösten ska bjuda på men längtar med spänning.

Det blir inte så mycket på bloggen just nu, känns som att jag aldrig skriver något bra så jag väntar på att få något riktigt skoj att dela med till er.

Så ha en underbar påsk.

KRAM

torsdag 14 april 2011

Utvecklingssamtal !

Snart blir det att dra sig ner till skolan på utv.samtal med Mathilde och Åsa gåsa har miljoner saker som ska tas upp och ska jag vara ärlig så hoppas jag att hon säger att till hösten kommer det att bli en F-3:a, alltså förskoleklass, 1:an, 2:an och 3:an i en och samma klass för då blir det att ringa Bjurs !!! Hoppas, hoppas, hopppppppppasssssss. Ha det gött!!!

tisdag 12 april 2011

Hela dagen......

är det full fart på Mathilde och Olivia så våren är verkligen här : ) Även den där efterlängtade "sopagrusbilen" har varit här.

13 arbetsdagar kvar sen blir det en härlig ledigehet hoppas jag !!!


Olivia har den 7 maj gymnastiktävling, mathilde har märkestagning i dans den 1 maj och uppvisning den 3 maj. Minimaran är den 29 maj och sen har vi två födelsedagar i Stockholm, så maj är en rolig månad med massor av aktiviteter.

Ja just ja, jag fyller 21 år i maj också och Malin måste ju då bli 22, eller ? Det måste ju vara så ; )


KRAM

måndag 11 april 2011

I bland går det bra :-)

Sitter och myser med min minsta juvel, dom andra ligger och läser. Har varit ut på en "löptur" med en hög ungar, bl a Lykke i vagn : ) och det var rätt tungt för mig men det gick, så snart ska denna jäkla förkylning vara glömd !!

Jag kan lägga mig ikväll och njuta av att bilen även är i behov av nya sommardäck, vi köpte nyss nya vinterdäck för ett antal tusen och nu behöver pärlan även sommardäck : ) Men det tar lotto med joker hand om denna gång : ) I BLAND HÄNDER DET ÄVEN OSS !!!


GOD NATT !!!

89 st

89 gånger besöks denna blogg per dag, och 1 gång varje dag har jag besök från USA, vilka är ni ??? Att det är en och samma personer som går in då och då vet jag men en sitter väl inte och kikar 89 gånger per dag.

ÅÅÅÅÅÅ va jag är nyfiken : )

söndag 10 april 2011

Gårdagens svek......

Var jobbigt igår men har ändå gjort mig stark idag. Nu vet jag precis hur jag inte ska gå till väga i mitt liv, hur jag inte ska uppfostra mina barn.

Jag fortsätter att suga i mig väldigt kloka ord från en av mina bloggläsare, från flera faktiskt men speciellt en, hoppas du vet : )

Och jag fortsätter ta lärdom av dom som sårar, för jag lär mig ju hur man inte ska gå till väga. Dom ska inte lyckas utan bara ge mig mer kunskap.........

____________________________________________________

Idag blir det en tur till Clas i Insjön för att köpa bläck till skrivaren, med mig har jag min trogne minidoktor Lykke. Hon har packat doktorsväskan ifall något ska hända : )

Sen ska jag visa att jag bryr mig lite............. : )

KRAM

Grubbel !!!

Nu är jag inne i en period då jag "stannat upp" och börjat tänkt !!! Skit också, borde tänka hela tiden men på något sätt försöker jag blunda och bara se framåt. Det finns personer som jag tycker väldigt mycket om som går igenom ett helvete just nu och jag bara maler på och blundar för dessa orättvisor som om dom skulle försvinna. Om jag inte låtsas om detta så kanske det inte finns och allt blir bra. Kan jag känna mig stolt då om det inte går vägen, kan jag då börja bry mig ? - Absolut inte !!! När jag väl stannar upp och tänker mig in i detta så förstår jag vilket kaos dom har, jag skulle för allt i världen inte vilja gå igenom detta, jag skulle inte klara av det !!! Många av oss har svårt att veta hur vi ska hantera dessa situationer och därför är det så viktigt att lära våra barn omtanke och låta dom vara delaktiga i sorg så att dom inte blir rädda för att hantera dessa situationer. Detta skrev en person som varit med om en fruktansvärd sorg, en sorg som aldrig går över och det är så rätt. Jag har bearbetat en sorg i många år men den har inte fått sitt avslut än och fast jag fått förberett mig så länge så kommer jag att bryta ihop den dagen det får sitt slut. Mormor är för mig, förutom mina barn, mitt allt !!! Men hon vet inte riktigt vem jag är, men använder jag ordet mormor när jag pratar med henne så blir hon lugn och säger jag att jag älskar henne så blir hon först glad och sen gråter hon en skvätt, precis som att hon fattade. Jag måste stanna upp hela tiden och visa er därute att jag bryr mig och att jag bryr mig för att jag tycker om er. Men hur är det bästa sättet att visa hur man bryr sig ? Jag ska göra det på mitt sätt, hoppas det är rätt bara................... Idag skulle jag behövt min mormor, för idag fick jag känna på hur det känns att bli vald sist och det var inte alls kul, så man hade behövt lite självförtroende påfyllning av henne !!! KRAM

En lampa tänds

Har kommit på en idè, eller ett alternativ till bröllopet, shit va jag blir glad när ett ljus går upp !!! Hur i hela friden ska jag kunna hålla tyst om det, jag som så gärna bara vill skrika ur mig alla ideèr. Jag får ta det med dom inblandade och denna gång ska inte mamma få veta ; ) Hon måste ju få någon surprise hon med. KRAM

torsdag 7 april 2011

PIANO

Har nu skickat in papper om att Mathilde vill ställa sig i kö till att börja spela piano.

När jag var liten var det så lång kö till just piano så jag började med gitarr istället och efter ett tag så satt jag även med en klarinett i handen. Att jag spelade dessa instrument ett flertal år märks inte idag tyvärr !!!

Mathilde har två fastrar, en farbror, farfar och mormor som kan ge henne bra hjälp med piano och jag tycker hon gör rätt val.

Olivia längtar tills hon får välja instrument för hon är så bestämd att det är trummor som gäller, till Magnus stora lycka och där har hon bra hjälp av farbror och morfar. Vår tjej som alltid vill gå en liten annorlunda väg.

Idag blir det jobb, kommer att bli rätt drygt då jag är jäkligt förkyld, tyckte igår att jag mådde mycket bättre men till em kanske det känns så igen !!! I helgen ska jag få ha det lite trevligt med en hög tjejer, ska bli riktigt kul !!!


KRAMEN

onsdag 6 april 2011

Hello Kitty !

Måste bara skriva av mig lite om en tanke som slog mig inatt när jag inte kunde sova.
Lykke har tre dagar i rad sprungit till garderoben på morgonen och ropat "Hello Kitty vill jag ha"

Tjejen som aldrig brytt sig i kläder och allt är fult. Nu äger vi två urtvättade HK tunikor till min stora fasa men vi har ju varit hemma bara.

Men vi ska komma till poängen:

Det är helt underbart att se lyckan i hennes ögon när hon får sätta på sig just en Hello Kitty tunika och tanken kom då in på mitt jobb. Vi säljer HK och väldigt många tjejer kommer springandes och tjuter av glädje när dom ser det. En hel del lyckliga ögon får man se när föräldrarna låter barnen välja något och helt plötsligt är det jätte roligt att gå i affärer för dessa barn, och dom känner sig så stolta över att få valt själv.

MEN så kommer det några barn som inget annat vill än att ha en tröja med HK men föräldrarna låter bittra och fräser -JAG vägrar att du har Hello Kitty, JAG hatar den där Kitty.

Sorgen i dom barnens ögon gör så jäkla ont.

Jag kan tänka att, va tusan, låt barnen vara barn, det går över ! Men sen går det säkert jättebra att köpa kläder med döskallar på, det är ju skit bra !

Jag tänkte innan jag fick tjejerna att mina barn ska inte ha rosa men dom älskar rosa och även jag gör det nu. Jag är inget stort fan av Hello Kitty men lyckan man sett hos tjejerna är värt vad som helst.

Tänk om någon skulle säga åt oss vad vi absolut inte fick ha på oss bara för att någon i vår närhet hatade just det.

Det kommer även mormödrar som säger att dom skulle vilja köpa till sina barnbarn men mamman skulle bli tokig. Då undrar man ju vem dom vill göra glad, barnet eller mamman ???

Va lär man barnen när man låter så där bitter och hatar allt.


Jag beställt en Hello Kitty klänning till Lykke, hoppas hon blir jätte glad !!!


GOD MORGON !!!


Känns inte kul......

.......att man legat en hel jäkla dag, fy va meningslöst det känns.

Men jag har som sagt kikat runt på allt mellan himmel och jord va gäller bröllopet så nu tänkte jag bjuda på lite uppsättningar som jag gillar !!!


Kanske lite för mycket hår på den sista, men annars helt okey !!!



Herregudars va mycket det finns, men något som det finns lite av är snygga skor utan klack.Jag vill inte vara mycket längre än Magnus så han skulle behöva klack och jag utan ; )


Men jag letar vidare !!!


KRAM


tisdag 5 april 2011

Presenter ?

Har fått frågan av några vad vi önskar oss.
Både jag och Magnus tycker det är jobbigt att önska sig saker, andra ska inte behöva köpa saker till oss. Vi är glada om folk vill komma och ha roligt med oss denna dag !

Låter som att vi tvingar folk att komma på vårat bröllop : )

Men min morbrors fru sa att det förstår du väl Åsa att ni måste önska er något.

På morgonen efter vaknar jag och har sjukt ont i rygg, nacke........öööö ja typ hela kroppen som vanligt. En stel Magnus försöker ta sig ur sängen som om han vore 90 år, men där är vi väl inte än hoppas jag.

Så här är det varje morgon och tanken på att köpa en ny säng finns inte riktigt då vi har svårt att unna oss själva något.

Så om man önskade sig presentkort på ett sängvaruhus, typ SOVA kanske, så får man en spark i baken att faktiskt göra det tillslut ändå.

Kan man önska sig det ???

Klänning

Tänkte bara visa en klänning som har en detalj som även min har : ) Jag skulle kunna gifta mig många gånger bara för att få ha dessa snygga klänningar. Man får ju liksom aldrig vara i närheten så snygg som man får en sån här dag. jag kommer att bli sminkad av en väldigt duktig tjej så man hoppas ju att man blir lite snyggare än va man är. Jag måste roa mig med att kika på lite bröllopsbilder en sån här trist dag. Det dyker nog upp lite fler fina ting här idag. KRAM

Sjuk ?

Har inte sovit kan jag säga. Nu på morgonen har jag försökt tagit en dusch, spelat pigg och glad, druckit te med honung och klätt på mig kläder för att gå till jobbet, MEN det finns ingen ork för att stå på benen mer. Duschen vart helt onödig då jag är genomblöt av svett. Halsen gör så jäkla ont och det går ända upp i näsan, faktiskt gör alla slemhinnor sjukt ont. Jag vill jobba, men det känns ego att gå dit nu, man kan ju smitta ner resten på jobbet. Skit också : ( Men det går ju över som sagt............... Ute spöregnar det så det är ett riktigt "ligga inne och vara sjuk väder" Nu ska jag inte beklaga mig nå mer. Hoppas ni andra får en bra dag.

GULD

Vi har idag kikat på lite ringar, hmmmm va konstigt det kändes att på ett ställe skulle vi få 3461 kr för vårat guld, på ett annat skulle vi få Magnus ring som gick på 5998 kr och på ett tredje ställe skulle vi få både min (5990 kr) och Magnus (5560kr) i utbyte av våra nuvarande ringar.
Vi skulle alltså bara betala arbetskostnaden för att tillverka ringarna !!!

Jag kan säga så att det snålaste stället var guldfynd.



Men någon energi har inte gett sig till känna och halsen gör så sjukt jäkla ont.

Sova kommer att bli svårt....................... :(

Men jag ska göra ett försök.


GOD NATT.

måndag 4 april 2011

Vill inte.........

Efter gympan igår fick jag akut jätteont halsen, jag brukar få ont i halsen men det är aldrig något allvarligt med det. Så nu hoppas jag att det vänder för jag har verkligen inte tid att vara sjuk !

Men jag kan säga att gårdagen var en dag man gärna glömmer. Jag var så sjukt trött och slö hela dagen, hade inte energi till något alls. Idag är jag ledig och ska på em in till stan och träffa Magnus, vi ska testa lite ringar : ) och det bör ge mig lite energi.

Har lite dåligt samvete va gäller Magnus, nästan varje dag har jag tränat på slutet och han har tagit barnen, lagat mat, städat och fixat. Jag har haft allt serverat känns det som, men han då ??? Ska tvinga iväg honom på något snart.


Man undrar ju om man verkligen orkar ta sig ur sängen idag....................


HA EN BRA DAG !!!

söndag 3 april 2011

3 april 2011 kl 06,56...........

Blev jag faster för 7:e gången till en liten Bella på 3200g och 51 cm lång. Längtar efter att få mysa med det lilla underverket.......... Det är helt sjukt att det kan bli en liten bebis, att dom kan leva i en mage 9 månader och sen helt plötsligt också leva utanför magen. Grattis älskade bror, svägerska och syskonen Linus och Julia, mina älskade brorsbarn som nu ska få mysa med en liten syster. Nu är inte min andra brors tvillingtjejer så små längre, hörde idag att dom tog sig fram så pass att man ibland fick leta efter dom. känns lite sorgligt att jag inte kan följa mina syskons barn så mycket då vi bor alldeles för långt ifrån varandra. Men desto mer får jag krama dom när vi väl ses : ) Jag har väl annars jobbat denna helg och nu är vi inne i april vilket betyder sista månadern för mig, sen blir det lite mer än en månads ledighet innan en ny utmaning börjar. Nu ska jag krypa ner under täcket i soffan och slöa, det är jag värd efter dagens löptur, dagens backträning !!! Känns som jag ska kräkas, så drygt var det. KRAM